Στα τέλη Αυγούστου του 2010 το γραφείο πολιτιστικών θεμάτων β/θμιας εκπ/σης Έβρου σε συνεργασία με το δήμο Σαμοθράκης και το γυμνάσιο Σαμοθράκης διοργάνωσαν μια εβδομάδα σεμιναρίων αρχαίου θεάτρου στο πλαίσιο της δράσης ''Στα ίχνη του Ορφέα'' όπου παραβρέθηκαν άνθρωποι της τέχνης του θεάτρου: ηθοποιοί, χορογράφοι, μουσικοί  που έκανα σεμινάρια ανοιχτά στο κοινό. Στα σεμινάρια πήραν μέρος τα παιδιά μέλη της χορωδίας του συλλόγου φίλων μουσικής Σαμοθράκης, τα οποία συμμετείχαν και στην τελική παράσταση που δόθηκε στον αρχαιολογικό χώρο στην Παλαιάπολη.

Σάββατο 3 Ιουλίου 20:15 Παλιάπολη Σαμοθράκης

Ο Δήμος Σαμοθράκης και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης "Αρμονίας Γένεσις" με την υποστήριξη του προγράμματος "Πολιτισμός" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργάνωσαν στο πλαίσιο της δράσης "Arts and Parks" και σε συνεργασία με το κέντρο ελληνικής μουσικής κληρονομιάς ΛΥΡΑΥΛΟΣ, συναυλία και έκθεση 30 αρχαιοελληνικών οργάνων.

Δευτέρα 5 - Τρίτη 6 Ιουλίου

Ο Δήμος Σαμοθράκης και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης "Αρμονίας Γένεσις" με την υποστήριξη του προγράμματος "Πολιτισμός" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργάνωσαν στο πλαίσιο της δράσης "Arts and Parks" και σε συνεργασία με την μουσική ομάδα "Maye" μουσικά σεμινάρια με θέμα "Μουσικά Ιδιώματα της Ελλάδας και της Ανατολής".

Παρασκευή 2 Ιουλίου 21:30 Χώρα Σαμοθράκης

Ο Δήμος Σαμοθράκης και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης "Αρμονίας Γένεσις" με την υποστήριξη του προγράμματος "Πολιτισμός" της Ευρωπαϊκής ένωσης, διοργανώσαν  στο πλαίσιο της δράσης "Arts and Parks" συναυλία χορωδιακής μουσικής με την παιδική χορωδία Σαμοθράκης υπό την διεύθυνση της Γιώτας Τηγανούρια,

Κυριακή 4 Ιουλίου 10:30, Χώρα Σαμοθράκης.

Ο Δήμος Σαμοθράκης και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης "Αρμονίας Γένεσις" με την υποστήριξη του προγράμματος "Πολιτισμός" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργάνωσαν στο πλαίσιο της δράσης "Arts and Parks" θεματική ημερίδα με τίτλο "Μουσικά όργανα και μουσική από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα".

Η Παιδική Χορωδία Σαμοθράκης συμμετείχε στον διαγωνισμό χορωδιών που διοργάνωσε η εκκλησία της Ελλάδας με θέμα: Κάτω από τον ίδιο ουρανό. Η Χορωδία ταξίδεψε αρχές Μαΐου του 2010,  μέχρι την Ξάνθη, όπου εκεί παρουσίασε μέρος της δουλειάς της στο δημοτικό αμφιθέατρο. Μεταξύ άλλων πέντε παιδικών - νεανικών χορωδιών  από την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης πήρε την πρώτη θέση, σύμφωνα με την ανακοίνωση τριμελούς κριτικής επιτροπής.

Κυριακή 4 Ιουλίου 21:30

Σαμοθράκη, Παλιό δημοτικό σχολείο - Θέρμα

Ο Δήμος Σαμοθράκης και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης "Αρμονίας Γένεσις" με την υποστήριξη του προγράμματος "Πολιτισμός" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργάνωσαν στο πλαίσιο της δράσης "Arts and Parks" μουσική εκδήλωση με το μουσικό σύνολο "Maye".

Τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 20:00 πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό Κέντρο Νικόλαος Φαρδύς στη Χώρα Σαμοθράκης η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Παιδικής Χορωδίας του Συλλόγου Φίλων Μουσικής: «Αρμονίας Γένεσις». Ακούστηκαν χριστουγεννιάτικες μουσικές και τραγούδια από όλο τον κόσμο.