Πάνε περίπου εφτά χρόνια από τότε που προέκυψε η ανάγκη  δημιουργίας του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης. Τότε βρέθηκε μια ομάδα ανθρώπων που στήριξαν την πρόταση που έκανα προκειμένου να δημιουργηθούν οι βάσεις στο νησί, πάνω στις οποίες θα χτίζονταν η τοπική μουσική εκπαίδευση.  Οι άνθρωποι που πίστεψαν  και πάλεψαν για την υλοποίηση αυτής της ιδέας ήταν οι: Μ. Καραγιάννης, Μ. Παπαστεφάνου, Α. Κατεργάρη. Μ. Μαμουγιώργη, Λ. Τσαγγούρια, Μ. Καλινάκη κ.ά. Ο καθένας από τότε μέχρι σήμερα προσφέρει σ' αυτόν τον σύλλογο αυτό που μπορεί και θεωρεί καλύτερο.

Πλούσιες οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην πλατεία παπά- Γιώργη στη Χώρα Σαμοθράκης. Ο δήμος Σαμοθράκης παραχώρησε στο σύλλογο φίλων μουσικής Σαμοθράκης και φέτος το πολιτιστικό καφενείο στον ''Πλάτανο'' όπου διοργανώθηκαν μια σειρά από μουσικές, χορευτικές και θεατρικές εκδηλώσεις, από τον ίδιο τον σύλλογο, το δήμο, την περιφερειακή ενότητα Έβρου, καθώς και άλλους φορείς.
Το Πρόγραμμα εκδηλώσεων έχεις ως εξής:

Διανύουμε το γιορτινό 12ήμερο των Χριστουγέννων και ο σύλλογος φίλων μουσικής Σαμοθράκης ''Αρμονίας Γένεσις'' δραστηριοποιείται κάνοντας πολλές πρόβες με τα παιδιά της χορωδίας, που προετοιμάζονται για τις  χριστουγεννιάτικες συναυλίες και για τα κάλαντα στα χωριά του νησιού.

Έχω τη χαρά να σας ενημερώσω και να σας προσκαλέσω σε ένα πολύ ενδιαφέρον κύκλο σεμιναρίων & συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν στη Σαμοθράκη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο Μουσική στη Σαμοθράκη και Μουσικό Καλοκαίρι 2013. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Σύλλογο Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης και του Δήμου Σαμοθράκης, που φέτος γιορτάζει τα 150 χρόνια από την εύρεση του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης στην οποία είναι συμβολικά αφιερωμένες οι φετινές εκδηλώσεις του νησιού.

Ο σύλλογος φίλων μουσικής Σαμοθράκης ''Αρμονίας γένεσις'' σε συνεργασία με το δημοτικό σχολείο Καμαριώτισσας αλλά και με το γυμνάσιο - λύκειο Σαμοθράκης διοργάνωσαν από κοινού μια εκδήλωση για τη μνήμη 40 χρόνων από την εξέγερση των φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1973.

21η  Ιουνίου σήμερα.   Η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου. Η ημέρα με το περισσότερο Φως. Ήδη από την αρχαιότητα το Φως συνδέεται με τον Ήχο και τη Μουσική, μέσω του θεού Απόλλωνα. Η Μουσική, που προστατεύουν οι Μούσες  από τις οποίες πήρε το όνομα της, εμπεριέχει μέσα της την μελωδία, τον ρυθμό και την αρμονία, δηλ. την σύνδεση, την ένωση με τρόπο σοφό,  διαφορετικών και αντίθετων στοιχείων. Η Μουσική είναι έκφραση, είναι δημιουργία, είναι επικοινωνία είναι η τέχνη του να δίνεις χαρά...
Θα θέλαμε τέλος, να  αφιερώσουμε αυτή τη συναυλία και στα 150 χρόνια από την εύρεση του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης αυτού του αριστουργήματος των κλασικών χρόνων. Και ας ευχηθούμε η φτερωτή Νίκη σαν καλός άγγελος να φέρει στον κόσμος μας περισσότερη δικαιοσύνη και σοφία, λιγότερη δυστυχία περισσότερη χαρά και καλή μουσική!

Τα παιδιά του συλλόγου φίλων μουσικής Σαμοθράκης ''Αρμονίας Γένεσις'' και μαθητές του γυμνασίου - λυκείου Σαμοθράκης δούλεψαν και παρουσίασαν το μουσικό μέρος της σχολικής εκδήλωσης που ήταν αφιερωμένη στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και πραγματοποιήθηκε στις 24-10-2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του γυμνασίου - λυκείου Σαμοθράκης. Η εκδήλωση παρουσιάστηκε και το βράδυ ανοιχτή στο κοινό στο πλαίσιο του ανοίγματος του σχολείου στην κοινωνία.

Ο σύλλογος φίλων μουσικής Σαμοθράκης ''Αρμονίας Γένεσις'' σε συνεργασία με το γυμνάσιο - λύκειο Σαμοθράκης διοργάνωσαν μια εκδήλωση αφιερωμένη στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του γυμνασίου - λυκείου Σαμοθράκης το πρωί για τους μαθητές και το βράδυ για τον κόσμο. Στην εκδήλωση ακούστηκαν ποιήματα και τραγούδια εμπνευσμένα από την επανάσταση των Ελλήνων το 1821.