Μικρά και μεγάλα μέλη του συλλόγου φίλων μουσικής Σαμοθράκης "Αρμονίας Γένεσις" είπαν τα κάλαντα την παραμονή Χριστουγέννων στη Χώρα, ξεκινώντας από το δήμο και τον δήμαρχο και κατεβαίνοντας το κεντρικό καλντερίμι,

Ο σύλλογος φίλων μουσικής Σαμοθράκης συμμετείχε στη εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος και το ΚΑΠΗ Σαμοθράκης θέλοντας να τιμήσει τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας. Η Εκδήλωση έγινε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο ''Νικόλαος Φαρδύς'' και ώρα 7μ.μ.

Η Παιδική - Νεανική Χορωδία του συλλόγου φίλων μουσικής Σαμοθράκης "Αρμονίας Γένεσις" στις 27 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 7:00 μ.μ. έψαλλε θρησκευτικούς ύμνους, κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλον τον κόσμο, στον ιερό ναό της Παναγίας της Καμαριώτισσας προκειμένου να γιορτάσουμε όλοι μαζί, μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης: τα Χριστούγεννα. Άλλωστε ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς της μουσικής τέχνης ήταν και είναι να δοξάζει και να υμνεί το Θεό.

Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου σε πολλά μέρη της Ευρώπης γιορτάζεται η πανευρωπαϊκή ημέρα μουσικής- στις 21 Ιουνίου κάθε χρόνο- με εκδηλώσεις, συναυλίες και φεστιβάλ. Η Τέχνη των Μουσών λοιπόν, γιορτάζετε, τιμάται, προσφέρεται και μοιράζεται από τους μουσικούς στον κόσμο, που είναι ο τελικός αποδέκτης της.

 17 Νοέμβρη 1973, μια ημέρα μνήμης για όλους τους Έλληνες. Το Πολυτεχνείο συμβολίζει, όχι μόνο τον ηρωϊκό αγώνα αλλά και την ενότητα όλων των δημοκρατών. Οι αγώνες του Νοέμβρη αποτελούν την κορυφαία εκδήλωση της εφτάχρονης αντιδικτατορικής πάλης και μια από τις πιο σπουδαίες στιγμές των αγώνων του λαού μας και της νεολαίας για την ελευθερία.

Η  Παιδική-Νεανική χορωδία του συλλόγου φίλων μουσικής Σαμοθράκης ''Αρμονίας Γένεσις'' άνοιξε τις εργασίες της Επιστημονικής Ημερίδας με τίτλο Τέχνη και Πολιτισμός στο Σχολείο του 21ου αιώνα που διοργάνωσαν στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΘΑΛΗΣ» με θέμα ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΩΣ ΜΟΡΦΟΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης & το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Β΄ παγκόσμιος πόλεμος (1939-1940). Άνθρωποι πολέμησαν, βασανίστηκαν, σκοτώθηκαν. Οικογένειες ξεκληρίστηκαν, μάνες χάσανε τα παιδιά τους. Αλλά οι Έλληνες ήξεραν να αγωνίζονται και να αντιστέκονται. Μέσα από την εθνική αντίσταση άρχισε να γεννιέται η ελπίδα της λευτεριάς.   Β΄ παγκόσμιος πόλεμος. Όπως κάθε πόλεμος ήταν σκληρός, αιματηρός και συντάραξε συθέμελα ολόκληρη την οικουμένη.

Η Παιδική-Νεανική χορωδία του συλλόγου φίλων μουσικής Σαμοθράκης ''Αρμονίας Γένεσις'' σε συνεργασία με το γυμνάσιο-λύκειο Σαμοθράκης, πήρε μέρος στις εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και το γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων β/θμιας εκπαίδευσης νομού Έβρου. Οι εκδηλώσεις με τίτλο: Η ''Νίκη πάει σχολείο'' ήταν για άλλη μια χρονιά αφιερωμένες στο αριστουργηματικό άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης.

Η Παιδική – Νεανική Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης έλαβε μέρος στη εκδήλωση του δήμου που ήταν αφιερωμένη στην απελευθέρωση της Σαμοθράκης από τους Τούρκους στις 19 Οκτωβρίου του 1912. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και το βιβλίο της  κα Άννας Δεληγιάννη Τσιουλπά με τίτλο: «Σαμοθράκη Ιδιώματος Ανίχνευσις».

«…Η μουσική είναι η κίνηση του ήχου να φτάσει την ψυχή και να της δείξει την αρετή. Η αρετή είναι μια υγιής διάθεση της ψυχής και ομορφιά και δύναμη, ενώ κακία είναι η αρρώστια, η ασχήμια και η αδυναμία της. Η μουσική δίνει ψυχή στις καρδιές και φτερά στη σκέψη…»   Πλάτων