0
0
0
s2sdefault

Κυριακή 4 Ιουλίου 10:30, Χώρα Σαμοθράκης.

Ο Δήμος Σαμοθράκης και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης "Αρμονίας Γένεσις" με την υποστήριξη του προγράμματος "Πολιτισμός" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργάνωσαν στο πλαίσιο της δράσης "Arts and Parks" θεματική ημερίδα με τίτλο "Μουσικά όργανα και μουσική από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα".

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο Νικόλαος Φαρδύς του Δήμου Σαμοθράκης στην Χώρα Σαμοθράκης.

Εισηγήσεις:

"Η δράση Arts and Parks του ευρωπαϊκού προγράμματος Πολιτισμός" - Ορέστης Χατζόπουλος, γενικός συντονιστής της δράσης για τον Δήμο Σαμοθράκης.

Ορέστης Χατζόπουλος

"Μια ματιά στην χορωδιακή τέχνη της Βουλγαρίας" - Vessela Pastarmdzhieva Kotelnikova, μαέστρος της χορωδιακής σχολής "prof. G. Dimitrov" στο Γιάμπολ της Βουλγαρίας.

"Η διαχρονικότητα της ελληνικής μουσικής απ' την αρχαιότητα ως τις μέρες μας" - Παναγιώτης Στέφος, ιδρυτικό μέλος του κέντρου Ελληνικής μουσικής κληρονομιάς "Λύραυλος".

Παναγιώτης Στέφος

"Σαμοθράκη - Ο τόπος και η μουσική του ιστορία" - Γιώτα Τηγανούρια, Δρ. Εθνομουσικολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών.

"Μουσικά ιδιώματα της Ελλάδας και της Ανατολής" - Μάρκος Σκούλιος, καθηγητής εφαρμογών του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής - ΤΕΙ Ηπείρου.


Arts and Parks
Αριθμός σύμβασης-2009-1959/001-001
Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η παρούσα δημοσίευση (ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.