0
0
0
s2sdefault

Συγχαρητήρια Δημάρχου στη Νεανική Χορωδία Σαμοθράκης για τη πρώτη θέση στο 4ο διεθνές φεστιβάλ Antonio Vivaldi της Ρουμανίας. Θερμά συγχαρητήρια στη νεανική χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής «Αρμονίας Γένεσις» για την εξαιρετική της επίδοση στο 4ο διεθνές

φεστιβάλ «Antonio Vivaldi» που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Pitesti της Ρουμανίας

Πριν από 10 σχεδόν χρόνια και έχοντας σαν στόχο, την προώθηση του πολιτισμού μέσα από την τέχνη της μουσικής και την επένδυση στο ντόπιο ανθρώπινο δυναμικό, δημιουργήθηκε ο ΣΦΜΣ «Αρμονίας Γένεσις». Φέτος για πρώτη φορά διαμορφώθηκε η νεανική χορωδία, αποτελούμενη από παιδιά και νέους από 15 – 22 χρονών.
Η νεανική χορωδία του ΣΦΜΣ «Αρμονίας Γένεσις» μεταξύ άλλων 7 πολυμελών χορωδιών, από Ελλάδα και Ρουμανία, συμμετείχε στο Φεστιβάλ και διαγωνίσθηκε σε δύο κατηγορίες:
Στην κατηγορία των Παιδικών Νεανικών Χορωδιών (Gategory C- Children-Youth Choirs) και στην κατηγορία Παραδοσιακής Μουσικής (Gategory F-Folk Choirs) συγκεντρώνοντας τη μεγαλύτερη βαθμολογία, ώστε να τη φέρει στην πρώτη θέση, σε κάθε μία από τις δύο παραπάνω κατηγορίες, στον συγκεκριμένο διαγωνισμό.
Τα δύο προγράμματα που παρουσίασε η νεανική χορωδία Σαμοθράκης τα τραγούδησε a cappela. Το πρώτο με έργα των Γ. Κωνσταντινίδη, Μ. Κανά, Χ. Σαμαρά και Μ. Χατζιδάκι και το δεύτερο με 7 κομμάτια βασισμένα στην πλούσια μουσική παράδοση της Σαμοθράκης, προβάλλοντας την μουσική του τόπου και κάνοντας μας περήφανους.
Είναι ακόμα μια διακεκριμένη συμμετοχή των χορωδιών του νησιού μας που μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία. Προβάλει τη Σαμοθράκη διεθνώς, προωθώντας ευγενείς αξίες σε μια σκληρή εποχή.
Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και τους νέους μας, στους υποστηρικτές και ιδιαιτέρως στη μαέστρο της χορωδίας κα Παναγιώτα Τηγανούρια.
Αναμένουμε τις επόμενες επιτυχίες των χορωδιών μας.