Εκτύπωση
Κατηγορία: Εκδηλώσεις 2020
0
0
0
s2sdefault

Τα φετινά Χριστούγεννα ήταν διαφορετικά από όλα τα προηγούμενα. Λόγω του lockdown  που είχε ανακοινωθεί σε όλη τη χώρα, δεν πραγματοποιήθηκε καμία χριστουγεννιάτικη και πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση, δεν ψάλλαμε τα κάλαντα από σπίτι σε σπίτι του νησιού, όπως κάναμε κάθε χρόνο. Από τον Νοέμβριο του 2020 κάποιες από τις πρόβες της χορωδίες γίνονταν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom.  Μέσα από τις συζητήσεις που κάναμε με τα μέλη του Εργαστηρίου Παραδοσιακού Τραγουδιού, προέκυψε η ανάγκη να πούμε φέτος τα κάλαντα, αλλά δεν ξέραμε ακριβώς με ποιον τρόπο. Ώσπου

δόθηκε η ιδέα 10 μέρες πριν την παραμονή Χριστουγέννων. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει ένας πρωτοφανής "συναγερμός" στα μέλη των φωνητικών συνόλων του συλλόγου και να ξεκινήσει μια εντατική ηχογράφηση και βιντεοσκόπηση του καθένα ξεχωριστά προκειμένου να πάει όλο αυτό το υλικό για μίξη ήχου και εικόνας σε τεχνικούς στην Αλεξανδρούπολη. Παρακάτω ακούμε και βλέπουμε τα αποτελέσματα αυτής της ιδέας. Μιας ιδέας που  κινητοποίησε και έθεσε σε εγρήγορση όλα τα μέλη που συμμετείχαν, ενώ το αποτέλεσμα ενθουσίασε έδωσε το αίσθημα της ύπαρξης του συλλόγου μας σε καιρούς δύσκολους και αισθανθήκαμε θεραπευτικά μέσα από αυτή την "εικονική" ενότητα που δημιούργησε η τεχνολογία. 
Έτσι φέτος τα "Κάλαντα Σαμοθράκης"  τραγουδήθηκαν από τα μέλη των φωνητικών συνόλων του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης "Αρμονίας Γένεσις", ηχογραφήθηκαν και βιντεοσκοπήθηκαν σε συνθήκες καραντίνας, τον Δεκέμβριο του 2020, στέλνοντας παντού  το μήνυμα της αγάπης, της ειρήνης και την ευχή να ξαναβρεθούμε όλοι από κοντά γεροί και ελεύθεροι!