Εκτύπωση
Κατηγορία: Εκδηλώσεις 2022
0
0
0
s2sdefault

«Δώδεκα μέρες γιορτινές Χριστούγεννα σημαίνουν» όπως λέει ο λαός μας. Χριστούγεννα με ευχές και παινέματα για καλοτυχία και καλοζωία, για όλα τα καλά του κόσμου.  Η χριστιανική λατρεία, μαζί με τη γέννηση του Μεσσία, οριοθετεί ταυτόχρονα και τον ετήσιο κύκλο.  Με αφετηρία τον έντονο συμβολισμό του χειμερινού ηλιοστασίου, όταν –μετά την πιο μεγάλη νύχτα- το φως αρχίζει να αυξάνει, τότε και η ελπίδα μιας καινούργιας ζωής προετοιμάζεται στα σπλάχνα της γης. Τα κάλαντα περιγράφουν τις εικόνες της γέννησης του Χριστού, σε κάποιες περιοχές είναι μια

αφορμή για να εξυμνήσουν τις αρετές της οικογένειας του κύρη, της νοικοκυράς, του γιου, τη χάρη και την ομορφιά της θυγατέρας του σπιτιού… ενώ παράλληλα οι καλαντιστές ζητάτε φιλοδωρήματα και κεράσματα! Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης "Αρμονίας Γένεσις" με αφορμή το 12ήμερο των Χριστουγέννων διοργάνωσε τις παρακάτω χριστουγεννιάτικες
εκδηλώσεις:
-Στις 21 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 7:30 μ.μ. στο Φιδέλειο πνευματικό κέντρο, Η Μικτή Χορωδία παρουσίασε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο, ενώ στο δεύτερο μέρος το Εργαστήρι Παραδοσιακού Τραγουδιού παρουσίασε μία παράσταση με παραδοσιακά κάλαντα, χριστουγεννιάτικα έθιμα, τελετουργίες και χορούς  που συνδέονται με τα κάλαντα.
-Στις 22 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 7:15 μ.μ. τραγουδήσαμε κάλαντα στο "χριστουγεννιάτικο χωριό" του Δήμου Σαμοθράκης στην Καμαριώτισσα.
- Στις 23 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 6:00 μ.μ. η Παιδική Χορωδία, η Προχορωδία - Μουσική Προπαιδεία, και τα Μουσικά Σύνολα παρουσίασαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ελληνικά κάλαντα.
- Στις 31 Δεκεμβρίου 2022  τα Χορωδιακά Σύνολα του συλλόγου έψαλαν τα Κάλαντα στις γειτονιές του νησιού!!