Εκτύπωση
Κατηγορία: Εκδηλώσεις 2008
0
0
0
s2sdefault

Το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης "Αρμονίας Γένεσις" και την συμπαράσταση του Δήμου Σαμοθράκης διοργάνωσε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Σαμοθράκη - Καλοκαίρι 2008" μουσική παράσταση με τον Θανάση Τσίτσαρη και επωνυμία "Μουσικές πολλών αποχρώσεων".

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Ιουλίου και ώρα 21:00 στην πίσω αυλή της εκκλησίας "Η κοίμηση της Θεοτόκου" στη Χώρα Σαμοθράκης. Ο Θανάσης Τσίτσαρης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981 και είναι κατά το ήμισυ Σαμοθρακίτης. To 1989 ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη κλασικής κιθάρας του Βασίλη Βέτσου. Σε ηλικία 12 ετών έγινε η πρώτη επαφή με το βιολοντσέλλο στην τάξη του Roussi Dragnev, ενώ παράλληλα συνέχισε τις σπουδές του στην κλασική κιθάρα.

Από την πρώτη στιγμή συμμετείχε στην μαθητική ορχήστρα του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης όπου συνέχισε για τρία χρόνια τις μουσικές του σπουδές. Ακολούθησαν συναυλίες και ρεσιτάλ. Το 1999 πήρε το πρώτο βραβείο σύνθεσης στην κατηγορία του Λυκείου, στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό στην Αθήνα. Το Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου συμμετείχε με το βιολοντσέλο στη μεικτή ορχήστρα νέων, Γερμανών και Ελλήνων, μέσο του Σύγχρονου Ωδείου και του Ωδείου στο Tuebingen της Γερμανίας. Έλαβαν μέρος αξιόλογες συναυλίες στις αντίστοιχες χώρες.

Το Νοέμβρη συμμετείχε ως μουσικός επί σκηνής στο θέατρο Λύκη Βυθού και τον επόμενο χρόνο συνεργάστηκε με τους τελειόφοιτους της κρατικής δραματικής σχολής της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στο μπαρόκ μουσικό σύνολο με υπεύθυνο τον μουσικό Gil Gourdier.
Το 2001 πήρε με άριστα το πτυχίο του στο βιολοντσέλο από το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα συνεχίζει τις σπουδές του στο τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Το αρχικό πρόγραμμα της παράστασης όπως εξελίχθηκε...

• J. S. Bach, 2η Σουίτα για βιολοντσέλλο σε ρε μείζονα (Prelude, Allemande, Courante)
• J. S. Bach, Πρελούδιο για λαούτο σε μεταγραφή για κλασική κιθάρα
• Θ. Τσίτσαρης, «Χοροί για κλασική κιθάρα πάνω σε οικεία ύφη»

Έργα για κλασική κιθάρα:

• Villa Lobos, « Choro », « Milonga »
• A. Barios Mangore, « Valse »

 Η ευχάριστη έκπληξη!

Ο ντόπιος βιολιστής Κυριάκος Στεργίου διανύοντας την 8η δεκαετία της ζωής του μας ταξίδεψε με παραδοσιακές μουσικές του νησιού….