Εκτύπωση
Κατηγορία: Εκδηλώσεις 2017
0
0
0
s2sdefault

 Με απρόσμενα μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε φέτος το 4ο Χορωδιακό Εργαστήρι & Συνάντηση Χορωδιών με τίτλο: ''Τραγουδώντας με τα φτερά της Νίκης''. Το Εργαστήρι για 4η συνεχή χρονιά είχε τη χαρά και τη τιμή να φιλοξενεί τον κ. Αντώνη Κοντογεωργίου τον άνθρωπο που προσφέρει, όσο κανείς άλλος στη χορωδιακή τέχνη στην Ελλάδα, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για την ανάπτυξη και εξέλιξη της χορωδιακής εκπαίδευσης, δίνοντας απλόχερα τις γνώσεις και την εμπειρία του. Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Χορωδιακού Εργαστηρίου μας δίνεται η

ευκαιρία μαζί με την ανάδειξη της πλούσιας τοπικής και όχι μόνο, μουσικής μας παράδοσης, να γνωρίζουμε και να μελετάμε σπουδαία έργα μεγάλων κλασικών συνθετών από την ιστορία της μουσικής, τα οποία ερμηνεύουν τα παιδιά των χορωδιών που συμμετέχουν με τη μοναδική καθοδήγηση ενός μεγάλου μουσικού και μαέστρου όπως είναι ο κ. Αντώνης Κοντογεωργίου.

Φέτος στο 4ο Χορωδιακό Εργαστήρι δουλέψαμε πάνω σε έργα από μουσικές κυρίως συνθετών της ρομαντικής εποχής, Schubert, Pergolesi, Mendelssohn, Schumann, καθώς και ένα δημοτικό της Σαμοθράκης. Μεταφράσεις των παραπάνω έργων, στην ελληνική γλώσσα έγιναν από τον κ. Κοντογεωργίου ειδικά για το συγκεκριμένο εργαστήρι.

 Τα οφέλη για τα παιδιά που συμμετέχουν σ' αυτά το Εργαστήρι και τη Συνάντηση Χορωδιών, είναι πολλαπλά τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Τα παιδιά έχουν τη χαρά να ακούσουν άλλες χορωδίες, να προβληματιστούν θετικά, να συνεργαστούν με άλλα παιδιά και να δουλέψουν όλα μαζί για ένα κοινό μουσικό στόχο, για μια κοινή μουσική ερμηνεία! Και όταν ως μουσικοί, ως μουσικοπαιδαγωγοί και ως μαέστροι έχουμε ορίσει ξεκάθαρα στα παιδιά, ποια είναι τα ζητούμενα και γιατί, τότε εκείνα ανταποκρίνονται με τρόπο που πολλές φορές ξεπερνά κατά πολύ την αρχική μας εκτίμηση! Αυτό έγινε φέτος στο 4ο Χορωδιακό Εργαστήρι της Σαμοθράκης.

Ευχαριστούμε τις χορωδίες που συμμετείχαν του Αρσάκειου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, τη Χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και τη Νεανική Χορωδία του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, υπό τη διεύθυνση του Ηρακλή Παναγόπουλου, μαζί με την Παιδική και Νεανική Χορωδία Σαμοθράκης υπό τη διεύθυνση της Γιώτας Τηγανούρια.

 Το Χορωδιακό Εργαστήρι ήταν μια διοργάνωση του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης με την υποστήριξη του Δήμου Σαμοθράκης, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου παιδείας και είχε την επιστημονική εποπτεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το Χορωδιακό Εργαστήρι Σαμοθράκης φιλοδοξούμε να μετατραπεί σε Θερινό Μουσικό Χορωδιακό Σχολείο που θα λαμβάνει χώρα στη Σαμοθράκη το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές που διέθεσαν υλικά και παροχές για την φιλοξενία των χορωδιών.
Συγκεκριμένα: το Ξενοδοχείο ΝΙΚΗ Beach, την Αλλαντοποιεία Υφαντής, το Τυροκομείο Παπανικολάου, το Ιχθυοπωλείο Χαρανάς, τη Bιομηχανία παραδοσιακής σαλάτας Σαββίδης, τα Νωπά Kρέατα Τιάκας, το Σούπερ μάρκετ Σαλβάνος, την Εκκλησίες Αλωνιών και Καμαριώτισσας.

Ευχαριστούμε επίσης για την παραχώρηση των αιθουσών που φιλοξένησαν τη διοργάνωση: Το Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο, καθώς και τις διευθύνσεις του γυμνασίου- λυκείου Σαμοθράκης για τη παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων

Τέλος ευχαριστούμε όλα τα μέλη του συλλόγου που απέδειξαν ότι όταν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ προσφέρουμε με αγάπη τη βοήθεια και τη στήριξή μας για το κοινό όφελος, γινόμαστε πιο δυνατοί και μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα ...έτσι σιγά-σιγά ο κόσμος μας αλλάζει..!