0
0
0
s2sdefault

Δευτέρα 5 - Τρίτη 6 Ιουλίου

Ο Δήμος Σαμοθράκης και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης "Αρμονίας Γένεσις" με την υποστήριξη του προγράμματος "Πολιτισμός" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργάνωσαν στο πλαίσιο της δράσης "Arts and Parks" και σε συνεργασία με την μουσική ομάδα "Maye" μουσικά σεμινάρια με θέμα "Μουσικά Ιδιώματα της Ελλάδας και της Ανατολής".

Τα σεμινάρια είχαν τη μορφή ανοικτής - διαδραστικής πρόβας, όπου  συμμετείχε όλο το σχήμα "Maye".

Απευθύνονταν σε μουσικούς με διαφορετικά επίπεδα μουσικής δεξιότητας σε όργανα που σχετίζονται με τα υπό διαπραγμάτευση ιδιώματα, καθώς και σε όσους επιθυμούσαν να συμμετέχουν ως παρατηρητές – ακροατές ή συζητητές. Ζητούμενο ήταν τόσο η δημιουργική σύμπραξη, όσο και η ανοικτή και απροκατάληπτη συζήτηση για ζητήματα, όπως αυτά της ερμηνείας και επανεκτέλεσης, χρήσης και σημασίας της «παραδοσιακής μουσικής», συνάφειας ιδιωμάτων κλπ.

Πρόγραμμα σεμιναρίων

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

10.00-13.00 Σμυρναίικο Ρεμπέτικο
17.00-20.00 Αν Αιγαίο - Μ. Ασία

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

10.00-13.00 Πέρσικη και Αράβικη μουσική
17.00-20.00 Οθωμανική μουσική

Τα σεμινάρια φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ξεναδοχείου Κάβειρος στα Θέρμα Σαμοθράκης τους οποίους και ευχαριστούμε για την φιλοξενία της διοργάνωσης στους χώρους του ξεναδοχείου, καθώς και για τις υπηρεσίες που μας παρείχαν καθ' όλη την διάρκεια των σεμιναρίων.



Arts and Parks
Αριθμός σύμβασης-2009-1959/001-001
Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η παρούσα δημοσίευση (ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.