0
0
0
s2sdefault

Η Θεοδώρα Αθανασίου είναι γεννημένη στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του παιδαγωγικού τμήματος Δημ/κης Εκπ/σης του πανεπιστημίου Πατρών. Η μουσική της πορεία ξεκίνησε όταν στην ηλικία των 6 ετών άρχισε να ασχολείται ως αυτοδίδακτη με το μπουζούκι και αργότερα με τη λαϊκή κιθάρα και το μπαγλαμά, συμμετέχοντας στις σχολικές ορχήστρες.

Από τα 19 της χρόνια εργάζεται σαν μουσικός σε κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, ενώ τα τελευταία έξι ασχολείται συστηματικά με τη μελέτη των μουσικών τρόπων (μακάμ) της ανατολής στο πολίτικο λαούτο και το γιαϊλί ταμπούρ ,με δάσκαλο κυρίως τον Ευγένιο Βούλγαρη.

Έχει ολοκληρώσει έναν πενταετή κύκλο σπουδών στο τμήμα ελληνικής μουσικής και οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, ενώ, παράλληλα έχει παρακολουθήσει και σεμινάρια σχετικά με άλλες μουσικές παραδόσεις της ανατολής (πέρσικο ραντίφ, αφγανικό ραμπάμπ), στο μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος.

 

Σπουδάζει βυζαντινή μουσική με το Δημήτρη Γαλάνη και τον Εμμανουήλ Ντάλαρη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής τοποθέτησης και παραγωγής λόγου με τη σκηνοθέτιδα Μαρία Πανούτσου κι έχει παίξει σε θεατρικές παραστάσεις ,ενώ τα τέσσερα τελευταία χρόνια παραδίδει μαθήματα φωνητικής και πολίτικου λαούτου με επίκεντρο το ελληνικό ρεπερτόριο της Ανατολής.

Πρόσφατα, σε συνεργασία με τους Ευγένιο Βούλγαρη, Δημήτρη Μυστακίδη και Απόστολο Τσαρδάκα, κυκλοφόρησε η δισκογραφική της δουλειά με τίτλο "Αψιλίες".