0
0
0
s2sdefault

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης: “Αρμονίας Γένεσις” προσκάλεσε τα μέλη του στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στο καφέ “Ίσαλος” στην Καμαριώτισσα όπου μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν και οι δράσεις του συλλόγου για τη χρονιά που πέρασε. Η περασμένη χρονιά ξεκίνησε με τον Μουσικό Φεβρουάριο ένα δεκαπενθήμερο με μαθητικές συναυλίες των μουσικών εργαστηρίων  πιάνου, κιθάρας κρουστών και σαντουριού, καθώς και τη διοργάνωση  διαγωνισμού με θέμα: «Η καλύτερη Σπουδή» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, τα παιδιά εξέλιξαν τις τεχνικές και εκφραστικές τους δεξιότητες, ανέπτυξαν την ενεργητική ακρόαση με βάση την ευγενή άμιλλα. Για τον διαγωνισμό απονεμήθηκαν βραβεία διακρίσεις και έπαινοι από το Δήμο Σαμοθράκης.

Το Μουσικό Φεβρουάριο διαδέχτηκε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε για πρώτη φορά και ήταν αφιερωμένη στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Τη Μεγάλη Σαρακοστή τα παιδιά, μέλη της παιδικής χορωδίας, έδωσαν το παρόν σε όλες τις εκκλησίες του νησιού στις ακολουθίες των χαιρετισμών κάθε Παρασκευή βράδυ ψάλλοντας θρησκευτικούς ύμνους και προσευχές. Ακολούθησε η Μεγάλη Εβδομάδα με το Μοιρολόι της Παναγιάς και τα  Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής.

Η εβδομάδα του Πάσχα έκλεισε με τη γιορτή των Πέντε Αγίων Μαρτύρων Σαμοθράκης, στην οποία αφιερώθηκε ειδική εκδήλωση  από την παιδική χορωδία και τα μουσικά σύνολα του συλλόγου. Την ημέρα του Αγίου Γεωργίου η παιδική χορωδία έκανε μια εκδρομή στον κάμπο στο εκκλησάκι του Αγίου, όπου μετά τη θεία Λειτουργία έψαλε το ομώνυμο τραγούδι του Αγίου.

Ο Μουσικός Ιούνιος ήταν πλούσιος από δράσεις που αφορούν στο εκπαιδευτικό έργο του συλλόγου. Με αφορμή το τέλος της χρονιάς και την ολοκλήρωση των μουσικών εργαστηρίων, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από μαθητικές συναυλίες είτε στην αίθουσα του Συλλόγου είτε στο Πνευματικό κέντρο της Χώρας οι οποίες ολοκληρώθηκαν με την συναυλία της Παιδικής Χορωδίας αφιερωμένη στην Παγκόσμια ημέρα της Μουσικής την 21η  Ιουνίου, καθώς  και αυτή των Μουσικών Συνόλων τέλος Ιουνίου.

Ακολούθησαν οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καφενείου στον Πλάτανο στη Χώρα, που για δεύτερη συνεχή χρονιά παραχώρησε ο Δήμος Σαμοθράκης στο Σύλλογο Φίλων Μουσικής.

Στα τέλη Αυγούστου η Παιδική Χορωδία πήρε μέρος στις εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου στις καθώς και στις 19 Οκτωβρίου σε εκδηλώσεις του Δήμου, για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του νησιού από του Τούρκους με ειδικό μουσικό πρόγραμμα.
Σε συνεργασία με το Γυμνάσιο- Λύκειο Σαμοθράκης η Παιδική Χορωδία και τα Μουσικά Σύνολα του συλλόγου παρουσίασαν ένα μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην 39η επέτειο του Πολυτεχνείου. 

Με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του συλλόγου για το 2012 οι οποίες περιελάμβαναν επισκέψεις και συναυλίες της Παιδικής Χορωδίας στο Γυμνάσιο – Λύκειο και στο Δημοτικό σχολείο Καμαριώτισσας, μια χριστουγεννιάτικη συναυλία για το κοινό καθώς και τα κάλαντα παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Λάκκωμα και παραμονή Φώτων στην Καμαριώτισσα. Σ' αυτές τις εορταστικές εκδηλώσεις του συλλόγου έλαβαν μέρος και τα παιδιά των ΚΔΑΠ Χώρας και Λακκώματος.

Για το Δ. Σ.
Ο  πρόεδρος
Στρατής Αραβίας