0
0
0
s2sdefault

Με μια ανανεωμένη Παιδική Χορωδία του ΣΦΜΣ Αρμονίας Γένεσις παρουσιάσαμε την παράσταση «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη...» παίρνοντας αφορμή από την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης που γιορτάζαμε πριν από λίγο καιρό. … Στόχος μας  ήταν να δώσουμε τη δυνατότητα στα  παιδιά της χορωδίας να γνωρίσουν, να βιώσουν μέσα από τον λόγο, την μουσική και το τραγούδι τους,  μέρος του έργου μεγάλων ελλήνων δημιουργών: Λογοτεχνών, Ποιητών και Μουσικών. Ανάμεσα σε αυτούς: Γεώργιος Δροσίνης, Κώστας Βάρναλης, Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, κ.ά πολλοί, που μελοποίησαν επίσης σπουδαίοι Συνθέτες και Τραγουδοποιοί όπως: ο Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Μάνος Λοίζος κ.ά. Τη φιλολογική επιμέλεια και την παρουσίαση των κειμένων είχε η Καλλιόπη Ταμπάκη, την οποία ευχαριστούμε πολύ, γιατί

πάντα είναι πρόθυμη για κάθε συνεργασία, στηρίζοντας έτσι το έργο του συλλόγου μας!!! και τη χορωδία διεύθυνε η Γιώτα Τηγανούρια.


Τη μουσική παράσταση παρακολούθησε με χαρά πολύ κοσμός και μαζί μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 5ο γυμνάσιο Ξάνθης που επισκέφτηκαν τη Σαμοθράκη..!